Annons

Annons

2 recept på goda och glutenfria scones

Min facebooksida bytte igår namn från Malins blogg till Malins mat.

Jag tänker att min fb-sida kan få vara lite mer nischad än tidigare, men den hänger såklart ännu ihop med bloggen till viss del. Hursomhelst ställde jag frågan vilka era favoritrecept är, och mina havrescones tycks vara populära. Jag har också sett mina morotsscones bakas och dokumenteras på instagram ett flertal gånger. Kul! 🙂

Tänkte dela med mig av recepten i detta inlägg. Båda två är publicerade i min bok ”Malins nya mat” från 2015.

fruktfat2

Annons

Nya recept på scones kommer snart att publiceras i min nya bok. 🙂 Men dem får ni vänta på ännu ett tag.

Som det ser ut nu så trycks boken i början av nästa år.

 

havrescones

Dessa scones går snabbt att svänga ihop och de doftar härligt av smör!

FRASIGA HAVRESCONES
50g smör, i små tärningar
2 dl glutenfria havregryn
1 dl bovetemjöl eller havremjöl
1 dl psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
4 dl mjölk

Lägg ugnen på 200 C. Kör smöret och alla torra ingredienser i en matberedare och späd med mjölken. Låt smeten svälla i en kvart på bänken innan du klickar ut 10 st bullar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda sconesen i 10 minuter. Servera ljumma med ost! Godast nybakade.

 

img_3155

MATIGA MOROTSSCONES

4 dl grovrivna morötter (ca 2 st)
1 dl glutenfria havregryn
1 dl majsmjöl eller bovetemjöl
1 msk psylliumfröskal
0,5 dl fibrex
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50g kokosolja
2 dl mjölk

Blanda havregryn, mjöl, psyllium, fibrex, linfrön, bakpulver och salt i en skål. Arbeta in kokosoljan med händerna eller en slev. Späd med mjölken och blanda till sist ned morötterna till en kladdig smet.

img_3157-001

Blöt händerna i kallt vatten och forma smeten till 6-8 st platta bullar på en bakplåt. Grädda i 225 C ca 10-12 minuter tills de fått fin färg och är lite knapriga i kanterna. Låt svalna en stund innan du hugger in!


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar