Annons

Annons

3 goda tilltugg till festen

Äntligen lördag! Jag ska unna mig lyxiga tilltugg ikväll efter en intensiv arbetsvecka.
Här kommer tre av mina senaste favoriter, parmaskinkaknyten, caprese snittar och salamirullar.
Obs! Ta inte recepten på dödligt allvar utan lek lite med fyllningarna 🙂 Parmaskinkaknytena till exempel kan man fylla med allt möjligt gott och salamirullarna kan du göra starkare med lite chili i färskosten osv.
 
Ha så kul – och trevlig helg 🙂
 
parmaknyten1
PARMASKINKAKNYTEN
Trevliga rullar med en överraskning inuti! 🙂
Dessa kan du fylla med precis vad du vill, och du kan ta någon annan skinka också om du vill det. Fantasin och humöret bestämmer…

1 förp. parmaskinka
1 förp. kryddad, inlagd kronärtskocka
1 förp. soltorkade tomater
en bit honungsmelon, i stavar

Annons

Lägg ut parmaskinka-skivorna på ett skärbräde. Lägg en bit kronärtskocka, en tomat och en skiva melon på varje skiva. Rulla ihop. Blir rullarna väldigt stora kan du dela dem på mitten, då blir de enkalre att äta och räcker till fler.

persikamozzarella1
CAPRESE-SNITTAR MED PERSIKOR & JORDGUBBAR

Fruktigt och fräscht! Capresesnittar görs vanligtvis med tomater, mozzarella och basilika, men jag valde persikor denna gång. Sen kunde jag inte hjälpa att slänga på några jordgubbar också.

1 bit mozzarellaost
persikor, jordgubbar
balsamicosås

Skölj persikorna och skär dem i skivor. Tänk på att skära runt om kärnan. Skär mozzarellaosten i lika stora skivor som frukten. Lägg ut persikorskivorna på ett fat med en skiva ost emellan. Lägg jordgubbarna på tandpetare och stick ner en i varje snitt. Ringla över balsamicosås.

salamirullar1
SALAMI-RULLAR
Löjligt enkla små rullar, men alla gillar dem. 🙂 Jag använde helt vanlig påläggsmedwurst till dessa, men vill du lyxa till det tar du salami!
salami (eller vanlig påläggsmedwurst)
philadelphiaost, naturell
soltorkade tomater, oliver eller annat piffigt

Lägg ut en skiva medwurst på skärbrädet. Bred på ett generöst lager philadelphiaost. Rulla ihop till en rulle. Upprepa med så många skivor som du tänkt tillreda. Ställ kallt tills servering. Vid serveringsdags skär du rullarna på mitten, sticker ner en tandpetare i varje bit och dekorerar med t.ex en bit soltorkad tomat eller en oliv.


KommenteraAnnons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar