Annons

Annons

Amerikansk kycklingsoppa

Det här är definitivt inte den mest prestigefyllda soppan jag skapat, men den är enkel att göra och framför allt så är den omtyckt! 🙂

chickensoup

En chowder är en amerikansk soppa med ganska tjockt spad, nästan som en gryta, och den innehåller i princip alltid majs. Den görs oftast på skaldjur eller grönsaker men finns i alla varianter.

Annons

Jag satsade på kyckling och bacon, jag tycker det passar bra så här till vardags.

CHICKEN CHOWDER: AMERIKANSK KYCKLINGSOPPA
4 portioner

250g kycklingstrimlor
1 pkt bacon
1 gul lök
6-8 potatisar, skalade och tärnade
1 msk tomatpuré
1 st kycklingbuljongtärning & vatten
1 påse frysta ärter-majs-paprika blandning
2 dl matlagningsgrädde
grillkrydda

Skala och hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt potatisbitar och tomatpuré. Låt allt fräsa runt i kastrullen en kort stund innan du häller på vatten; häll så mycket att det täcker ingredienserna i kastrullen. Smula ned en buljongtärning.

Låt alltsammans koka upp och därefter småputtra på medelvärme. Efter 10 minuter kan du röra ned kycklingstrimlorna, ärt-majs-paprika-blandningen och grädden. Om det behövs mer vätska i kastrullen så tillsätt mer vatten.

Låt soppan småputtra i ytterligare 10 minuter, tills potatisen är mjuk. Stek under tiden hackat bacon krispigt i torr panna och rör sedan ner det i soppan.
Smaka av och krydda efter behov med till exempel grillkrydda. Red av med maizena utrört i kallt vatten om du vill.
Avsluta gärna med hackad persilja.

chickenchowder3

Smaklig spis! 🙂


1 kommentar



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar