Annons

Annons

Avokadotryfflar – lite nyttigare godis

Grönt godis! Dessa chokladbomber med mosad avokado i smeten är minst lika goda som ”riktiga” franska chokladtryfflar - men såklart mycket nyttigare! Min avokadotryffel är helt vegansk och jag smaksätter den med både vanilj och kanel för extra fyllighet. 

Tips! Testa att rulla tryfflarna i en blandning av kakaopulver och lakritspulver. Förbaskat gott…

Du kan också rulla tryfflarna i en blandning av kakao och kanel eller skippa kakaon helt! Istället för att rulla tryfflarna i kakao kan du rulla dem i bärpulver. Jag själv är riktigt förtjust i hallonpulver… och det passar ypperligt med choklad.

Annons

AVOKADOTRYFFEL

1 stor mogen avokado eller 2 små, mosade
100 g mörk choklad*, hackad
1 tsk kokosolja, smält
1 krm bourbon vaniljpulver
1 krm malen ceylonkanel
kakaopulver

  1. Mosa avokado
  2. Smält choklad och kokosolja i en kastrull på låg värme
  3. Rör ihop mosad avokado och smält choklad i en skål
  4. Tillsätt vanilj och kanel.
  5. Låt smeten vila i kylskåp i en halvtimme. Kontrollera att smeten kylts tillräckligt, den ska gå att forma med händerna när den är kall
  6. Rulla 10-12 bollar av smeten och doppa dem i kakaopulver.Förvaras i kylen.

 

*Jag har använt ekologisk, belgisk mörk choklad med kakaohalt 73%. Den innehåller kakaomassa, rörsocker, kakaosmör och vanilj – helt vegansk med andra ord 🙂

 


5 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar