Annons

Annons

Butter chicken

Jag är helt inne på indiskt och indiska kryddor just nu. Jag kryddar ALLT med garam masala. Ni vet hur man kan totalt snöa in sig på något… Hehe 🙂 Nu senast en ganska mild indisk rätt som jag gillar jättemycket! Butter chicken. Det är superlätt att göra själv hemma, testa själva!

RECEPT: BUTTER CHICKEN

4 port.

Annons

400 g kycklingfiléer i tärningar

Marinad:
2 msk turkisk yoghurt
1 msk citronsaft
1 vitlöksklyfta, krossad
0,5 msk garam masala
0,5 tsk salt

Sås:
1 lök, skalad och grovt hackad
olja till stekningen
1 vitlöksklyfta, hackad
1 msk garam masala
1 tsk paprikapulver
en liten nypa kanel
1 tsk salt
1 krm malen ingefära
1 förp. tomatkross (400 ml)
1 dl grädde
2 msk smör
färsk koriander (eller persilja om du inte bara pallar koriander)

tillbehör: kokt ris

1. Blanda kycklingen med ingredienserna till marinaden i en skål och låt stå medan du gör såsen.
2. Fräs löken mjuk och gyllene i oljan på medelvärme. Tillsätt vitlök och fräs med i en minut.
3. Tillsätt kryddor och låt dem fräsa med ytterligare en minut.
4. Tillsätt tomatkross, låt koka upp och tillsätt sedan grädden.
5. Ta kastrullen från värmen och mixa såsen slät med stavmixer.
6. Lägg tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen sjuda upp.
7. Häll nu över den marinerade kycklingen rakt ner i såsen.
8. Låt allt sjuda sakta under lock i 12 minuter, stormkoka inte!
9. Ta upp en bit kyckling och skär igenom den för att kontrollera att den är tillagad helt igenom, inte rosa.
10. Tillsätt smör och smaka av. Salta mer om det behövs. Är smaken för mild för ditt tycke (jag är ingen chilifantast) är det såklart bara att gå loss med dina favoritkryddor, ex sambal oelek.
11. Klipp till sist över färsk koriander och servera med ris. 
 

 


4 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar