Annons

Annons

Cheesecakerutor med citron och bär

Sedan jag började lägga ut mina favoritrecept här på bloggen så har min läsarstatistik skjutit i höjden, jag har fått dubbelt så många läsare! Det gör mig så glad! För att inte glömma motiverad. Mer recept ska ni få! 🙂

Annons

sensommarmat3

Här kommer en riktig goding på kaffebordet; cheesecakerutor. Ett måste för sommarens bjudningar!


CHEESECAKERUTOR

Botten:
150 g digestivekex*
2 msk socker
50g smält smör

Fyllning:
500 g philadelphiaost (2,5 paket)
2 ägg
saft och skal av 1 stor citron
1,5 dl strösocker
blåbär och jordgubbar

*jag använder glutenfria kex

Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Mixa kexen med socker, tillsätt smält smör och kör  till en massa i matberedaren. Tryck ut kexmassan i botten av en rektangulär eller fyrkantig pajform (ca 23 x 23 cm) klädd med bakplåtspapper. Förgrädda bottnen i 10 minuter och låt sedan svalna helt.

Fyllning: Diska ur matberedaren och mixa ihop philadelphiaost, ägg, citronsaft, citronskal och socker i den. Häll fyllningen i den förberedda pajformen och dekorera med blåbär och halverade jordgubbar (snittytan uppåt). Bären kommer att sjunka till botten av kakan men stiger till ytan under gräddningen. Grädda kakan i 170 C i 35 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt den vara i en timme på eftervärmen.

Låt kakan sätta sig minst två timmar i kylen innan du skär den i snygga rutor.

cheesecake

Den lite syrliga cheesecaken tål en omgång florsocker som garnityr. Jag använder oftast en sån här ”boll-tésil” när jag pudrar mina bakverk. Jag har en boll för florsocker och en boll för kakaopulver. Så behändigt! 🙂


5 kommentarerAnnons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar