Annons

Annons

Pizzabotten med chiafrön

Idag svängde jag ihop en supersnabb pizza till lunch före jobbet. Jag är helt såld på det här receptet! Du rör ihop bottnen på NO TIME, det blir GOTT och du håller dig mätt LÄNGE tack vare chiafröna.

Annons

Bottnen toppar du såklart med dina favorit-toppingar så får du den precis som du vill ha den. Perfetto!

chiapizza
Receptet räcker till en pizza. 

 

PIZZABOTTEN MED CHIAFRÖN
0,5 dl chiafrön
1,5 dl vatten
1 msk olivolja
3 msk majsmjöl (för lchf- ta 6 msk mandelmjöl)
3 msk mandelmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk torkad oregano

1. Rör ihop chiafrön, vatten och olivolja.
2. Tillsätt mjöl och kryddor och rör om.
3. Klicka ut smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Försök att breda ut smeten så tunt som du kan och forma smeten till en cirkel.
4. Förgrädda pizzabottnen på 175 C i ca 10 minuter. Ta ut pizzabottnen och bred på tomatsås, ost och t.ex skinka. Man tager vad man haver!
5. Höj värmen till 200 C och grädda tills osten smält och pizzan fått litet färg, ca en kvart. 
 

1 kommentar



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar