Annons

Annons

Krispig forell i ugnen och en rejäl klick smör till det

Äntligen lite mat på den här bloggen. Det här är en rätt jag komponerade i förrgår. Receptet låter kanske avancerat vid första anblick, men det är inte svårt alls! 

krispigfisk3

Krispiga forellbitar med senap-honungsglaze, inkokta rotsaker och skummig smörsås

Annons

Fisken
1 bit forellfilé ca 500g, ska räcka till 4 portionsbitar
ca 4 skivor glutenfritt knäckebröd
hackad persilja
2 msk dijonsenap
1 msk honung
en halv citron, skalet fint rivet

1. Plocka benen ur forellsidan och skär ut fyra portionsbitar.
2. Blanda senap och honung i en skål och pensla forellbitarna med den, i ett tunt lager.
Obs! Penslar man för tjockt blir inte fisken lika krispig.
3. Krossa knäckebrödet grovt i en mortel och blanda krosset med hackad persilja och citronskal.
4. Doppa forellbitarna i knäckebrödet, smulorna borde fastna bra i senapsglazen.
5. Smörj en ugnsform med olivolja och rada ut fisken i den. Strö på lite salt som sista finish.
6. Lägg in i ugnen på 200 C och stek dem klara, ca 20-30 minuter.
Gör rotsakerna så länge.

krispigfisk1
Inkokta rotsaker och smörsås
3 potatisar
2 morötter
1 palsternacka
en bit kålrot
en bit dill, stjälkar och blad, spara lite till servering
0,5 l vatten
1 msk ekologiskt buljongpulver
2 msk rödvinsvinäger
2 lagerblad
6 svartpepparkorn
50g smör

 
1. Skala rotsakerna och skär dem i jämnstora, grova tärningar.
2. Lägg i en kastrull tillsammans med dill, vatten, buljong, vinäger, lagerblad och pepparkorn.
3. Låt koka upp och sen småputtra i 20 minuter.
4. Fiska upp 2 dl av rotsakernas spad i ett litersmått eller annat kärl med höga kanter och låt smöret smälta ned i det.
5. Vispa sedan upp spad och smör med en stavmixer till en skummig sås.
6. Fiska upp rotsakerna ur kastrullen i en skål och klipp över färsk dill. Servera med den krispiga forellen och skummiga smörsåsen. 

 


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar