Annons

Annons

Pizzabotten med zucchini

Jag tvekar alltid om jag ska skriva ZUCCHINI eller SQUASH. För mig är ”zucchini” vad jag köper i butiken och ”squash” vad jag odlar i eget trädgårdsland. Men sanningen är väl att zucchini ÄR en squash. Basta!

Annons
Det är hursomhelst väldigt poppis att göra pizzabotten av allt annat än vetemjöl just nu. Blomkål till exempel! Jag har sett någon LCHF-variant med typ bara ägg och grädde i bloggosfären och den bottnen är säkert också bra – men jag vill hellre satsa på grönsaksvarianten. De gröna sakerna ska man smyga ner i så mycket man kan!
 
zu2

Mina gamla bilder har försvunnit i och med bloggflytten så därför har jag lånat bilder från bloggen lindaslantliga som testade det här receptet för en tid sen.

Jag har nu då valt att göra min pizza på zucch… jag menar squash… och 2 sorters ostar (vanlig pizzaost och parmesanost).

Här kommer receptet:


ZUCCHINI-PIZZABOTTEN
3 st zucchinis, rivna
1 tsk salt
1 dl riven gräddost
1 dl riven parmesanost
1 dl kikärtsmjöl (för lchf; ta 1 dl mandelmjöl)
2 tsk pizzakrydda
1 ägg

  1. Fräs zucchini i torr stekpanna tills den börjat vattna sig ordentligt.
  2. Häll över zucchinin i ett durkslag och ställ det över en bunke att rinna av.
  3. Blanda i saltet och låt stå en minut. Rör om en gång till och pressa sedan all vätska ur zucchinin.
    Det är viktigt att ”zucchiniköttet” är så torrt som möjligt så att bottnen blir krispig i ugnen.
  4. Blanda den torra massan med ost, mjöl, kryddor och ägg. 
  5. Bred ut smeten på en bakplåt, det blir en stor pizza av smeten.
  6. Förgrädda bottnen i 20 minuter 200 C.
  7. Lägg på valfri fyllning och grädda därefter ytterligare 10 min, tills osten fått fin färg.

 


2 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar