Annons

Annons

Dönsbys rara rabarberpaj, glutenfri och ljuvligt god!

Idag vill jag tipsa om ett enkelt, men gott recept på smulpaj ur min nya bok Naturligt glutenfritt.
Receptet är inte mitt eget utan ett samarbete med Nora på Dönsbys B&B som medverkade på ett uppslag i boken.

Annons

Jag måste bekänna en sak! 🙂 Det är många som skriver till mig och undrar om det faktiskt stämmer att det ska vara en halv deciliter bakpulver i det här receptet, som det står i boken, men det är alltså ett tryckfel! En halv tesked ska det vara.

Beklagar så hemskt mycket för det skedda! Tänk att vi är fem personer som arbetat med min bok men ingen har upptäckt skrivfelet. Jag antar att det är en sån där liten ödesgrej som är menad att bekräfta att vi alla sist och slutligen bara är människor! Hehe. 🙂 Vi har hursomhelst åtgärdat detta ödesdigra misstag i den nya upplagan som just nu ligger i tryck.

Nedan kan ni få ta del av receptet på den ödesdigra pajen – nu med endast en halv tesked bakpulver. Kanske det hade varit en bra slogan på andra upplagan? Malins mat – nu med mindre bakpulver!

Ni som bakade med en halv dl – vad hände? Exploderade kakan? Berätta (så gråter jag i kudden sen när jag kommer hem, hehe). Tycker inte om tryckfel.

Dönsbys rara rabarberpaj

4–5 stjälkar rabarber
150 g smör
½ dl grädde
½ dl sirap
100 g (1 ½ dl) muscovadosocker/
annat mörkt socker
60 g (2 dl) glutenfria havreflingor (ngf; boveteflingor)
40 g (1 dl) mandelmjöl
55 g (1 dl) egen naturligt glutenfri mjölblandning
½ tsk bakpulver
en liten nypa salt

1. Skär rabarbern i små bitar. Om det är sent på säsongen kan rabarbern kokas lätt så den mjuknar.
2. Lägg rabarbern i botten av en pajform.
3. Blanda de torra ingredienserna.
4. Smält smöret och blanda i grädden och sirapen.
5. Blanda i de torra ingredienserna och fördela blandningen
över rabarbern i formen.
6. Grädda pajen i 175 grader i 20–25 minuter.


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar