Annons

Annons

Engelskt julbröd, glutenfritt

Det här vackra, ljuvliga engelska julbrödet är mer kaka än ett bröd; och degen påminner om småkakor. Förvirrande? Bra! Då har dina gäster något att prata om medan du går och värmer upp mer glögg...


ENGELSKT JULBRÖD

100 g mörk choklad, hackad
100 g russin
100 g hela hasselnötter
100 g hela mandlar
50 g torkade tranbär
100 g torkade fikon
50 g skalade pistagenötter
100 g rismjöl
20 g pofiber 1 tsk bakpulver
100 g farinsocker
3 ägg
50 g ljus matolja (jag använde ryps)
1. Skär kvisten av fikonen och skär dem i 4 delar.
2. Rör samman rismjöl, pofiber, bakpulver, ägg, socker och olja i en skål.
3. Tillsätt choklad, nötter, torkade tranbär och fikon och blanda väl.
4. Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda brödet på 180 C i 40 minuter. Låt svalna.

Annons

 

Servering: Ställ fram brödet på en bricka och servera med glögg. Låt gästerna skära och bryta åt sig mumsbitar av brödet (det smular en del, men det gör absolut inget).


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar