Annons

Annons

Enkel snickerskaka till brunchen

En maffig, men lättlagad snickerskaka med jordnötter, cornflakes och choklad! Perfekt att duka fram på brunch! Du kan också göra myslibars med samma recept.

brunch118

SNICKERSKAKA

1 1/2 dl ljus sirap
350 g jordnötssmör
1 dl finhackade jordnötter (lätt saltade)
9-10 dl cornflakes
250 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde

  1. Koka upp sirapen i en kastrull och tag sedan bort kastrullen från värmen.
  2. Rör ner jordnötssmöret och rör tills du får en slät smet.
  3. Rör ner de hackade jordnötterna och cornflakes. Rör om så att det mesta av cornflakesen krossas.
  4. Platta ut massan i en form och ställ kallt medan du gör chokladtryffel.
  5. Tryffel: Hetta upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen i en skål. Häll sedan den varma grädden över chokladen och rör om tills du fått en slät smet. Häll chokladglasyren över bottnen.
  6. Ställ kallt att stelna – gärna över natten.

Receptet finns med i min kokbok ”Naturligt glutenfritt”.

Annons

4 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar