Annons

Annons

Enkelt glutenfritt vardagsbröd

Dags för skåptömning? Sväng ihop detta enkla, glutenfria vardagsbröd med oändligt många variationsmöjligheter.

Jag är en vän av enkla, praktiska lösningar.
Det här brödet gör jag när…

  • jag inte har lust att baka något invecklat
  • mitt skafferi svämmar över av halvfulla påsar av nötter, gryn, mjöl
  • jag har en del ägg till övers…

Annons

Ett riktigt skåptömmarbröd med andra ord 🙂

 

Här kommer receptet:

ENKELT GLUTENFRITT VARDAGSBRÖD

5 ägg
1 dl smält kokosolja (eller annan olja)
0,5 dl muscovadosirap (eller annan sirap, honung/agave)
100g boveteflingor (eller ex. havregryn)
50g mandelmjöl (eller annat gf mjöl)
100g pumpafrön
50g solrosfrön
50g hela linfrön
2 msk chiafrön
1 tsk havssalt

GÖR SÅ HÄR
1. Smält kokosoljan i en kastrull (eller skippa detta om du tänker köra med ex. olivolja istället)
2. Blanda olja, ägg och sirap i en skål.
3. Blanda resterande, torra ingredienser i en bunke och häll över ägg-olje-sirapsblandningen.
4. Rör noggrant tills du får en väl blandad smet.
5. Häll upp smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper (ta gärna en lite mindre form än standardmått).
6. Grädda brödet på 150 C i 60 minuter.

Låt brödet svalna helt innan du skär upp. Servera med god ost och kanske marmelad…

Andra godsaker som du kan klämma ner i de här smeten utan större konsekvenser:

BURKTÖMING:  lingonsylt, äppelmos, nötsmör, tahini…
BANANRÄDDNING: Åtminstone 1 st kan du mosa ner
GRÖNSAKATTACK: Fint rivna rotfrukter som morot eller rödbeta
FRUKTKUPP: Torkade bär och frukter i bitar, låt gärna stå i en kopp vatten en timme före

Obs, inte allt jag nämnde ovan på en gång förstås 🙂 Blanda sånt som passar ihop!
Lycka till!


4 kommentarer


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar