Annons

Annons

Enkelt naturligt glutenfritt focacciabröd

Mitt enkla naturligt glutenfria focaccia är verkligen perfekt som glutenfritt brytbröd när det vankas festligheter. Godast är det när det är alldeles nybakat och varmt.

Receptet kunde inte vara enklare – det här vänder du ihop på ett kick! Ingen jäsning, inget krångel. Bara rör ihop ingredienserna, bred ut degen i en form, tryck ner godsaker, pensla med olja och grädda. Skär i rutor och servera direkt!

Jag brukar variera mig med toppingen men tomater är ett måste tycker jag. Tomaterna blir så goda i ugnen och ger brödet ytterligare saftighet och smak. Om du vill kan du använda en smaksatt olivolja, till exempel med tryffel. Det ger verkligen degen ett lyft!

Inspiration till receptet fick jag från LCHF-världen där man ofta bakar med många ägg och mejeriprodukter i smeten. Enda nackdelen med bröd med mycket ägg är att de kan smaka lite torrt dagen efter, men det har inte varit något problem i vårt hushåll i alla fall. Det här brödet har vi slukat samma dag utan problem. 😉

Receptet är ur min nya bok ”Naturligt glutenfritt” som till min stora glädje går åt som smör på Adlibris! Wuhuuu!

Annons

Enkelt focacciabröd

4 st ägg
200 g turkisk yoghurt
1 tsk salt
40 g (1 dl) psylliumfröskal
2 tsk bakpulver
100 g (2 dl) rismjöl
100 g (2 dl) majsmjöl
½ dl olivolja

olivolja till pensling
körsbärstomater
färska örter som t.ex.
rosmarin, timjan
flingsalt

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa samman ägg och yoghurt i en bunke.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet.
4. Täck en plåt eller form med oljat smörpapper. Bred ut brödsmeten i formen och pensla med olivolja.
5. Tryck ner tomater här och där i smeten, avsluta med färska örter och lite flingsalt.
6. Grädda i ugnen i ca 20–30 minuter tills brödet fått en fin, gyllene färg.

 

 


2 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar