Annons

Annons

Enkla, glutenfria laxbullar med avokadosås

Laxbullar utan knussel. Här har jag inte krånglat till det med ägg, ströbröd och annat utfyllnadsmaterial. Det är kort och gott finfördelad fisk och kryddor i smeten, inget annat. Lyxigt, eller hur? Bara rena smaker! Laxbullarna går dessutom väldigt snabbt och enkelt att göra, vilket även det är ett stort plus. Det är bara att låta matberedaren och ugnen gör jobbet…

Det enda som kan gå snett är att laxbullarna steks för länge i ugnen, då kan det bli torra. Men även om det skulle hända så är det inte hela världen… eller hur? Mera sås på bara! 🙂

Servera laxbullarna med en sallad, potatis eller rostade grönsaker.

ENKLA LAXBULLAR MED AVOKADOSÅS
4 port.

Annons

800 g laxfilé
en näve finhackad dill
ca 2 msk citronsaft
salt, peppar efter smak

Avokadosås:
1 avokado
3 msk turkisk yoghurt
2 msk finhackad dill
2 msk citronsaft
salt och peppar, honung

Sätt ugnen på 175 C. Skär loss skinnet på laxfilén och ta bort eventuella ben. Skär fiskköttet i grova bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med dill, citronsaft och kryddor. Pulsa fisken till en finhackad massa. Du kan givetvis också göra detta för hand om du vill.

Forma massan till runda bullar och lägg dem i en smord ugnsform. Stek dem i ugnen i ca 10 minuter beroende på storlek.

Sås: Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skär fruktköttet i bitar och mosa det med gaffel (eller kör snabbt i en mixer) tillsammans med yoghurt. Smaksätt med dill, pressad citronsaft, salt och peppar och lite honung.

 


3 kommentarer


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar