Annons

Annons

Enkla glutenfria minimuffins med choklad och banan

Hängde ni med i den där titeln? Jag har alltså tillverkat mjölfria små chokladmuffins.
Fast jag själv tycker de ser ut lite som små köttbullar… hihi. men det är MUFFINS. 



Jag blev väldigt nöjd med dessa! Rik smak och fin konsistens trots avsaknaden av mjöl.

Annons

Men… är man ingen vän av jordnötssmör får man hoppa över det här receptet… det går inte att hoppa över. Jordnötssmöret ger både smak och bidrar till konsistensen, liksom bananen. Jag har haft med chocolate chips för extra lyxig smak. Hoppas ni vill testa det här receptet, enklare muffins får man leta efter. Proteinrika är de också. Passar fint som mumsbit till en kopp kaffe.

Mjölfria minimuffins med banan, choklad & jordnötssmör

Du behöver:
1 banan
1 ägg
1,5 dl jordnötssmör
3 msk honung
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk matsoda/bikarbonat
2 msk kakao
2 msk chokladknappar mörka
2 msk vitchokladknappar

Pulsa ihop banan, ägg, jordnötssmör, honung, vaniljsocker, matsoda och kakao i en mixer. Vänd ned chokladknapparna i smeten. Fördela smeten (spritsa gärna, det är en väldigt kladdig deg) i en väl smord minimuffinplåt. Grädda i 200 C ca 5-8 minuter. Låt svalna innan du försiktigt lossar muffinsen ur formen.


1 kommentar



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar