Annons

Annons

Fortfarande lika trendigt: Lunch in a jar

Ett av mina absoluta nyårslöften för i år är att jag skärpa mig med mina så kallade ”luncher” på jobbet.

Jag jobbar som bekant ensam och jag kan inte påstå att jag har några fasta rutiner här. Matpausen är liksom bara ett störande element i min arbetsdag, haha. När magen kurrar brukar jag slänga i mig några skopor yoghurt och knäckebröd, typ. På kvällen är jag så hungrig att jag mår illa och så hetsäter jag någonting onyttigt istället. Inte bra.

Men nu har jag alltså skärpt till mig och börjar ta med mig goda lunchlådor till jobbet ( se min instagramprofil ). Kul att ni tycker sånt är inspirerande! Min första tanke var nämligen att ”vem fan bryr sig om vad jag äter till lunch” men där hade jag fel. Vi är tydligen många med samma problem.

Just nu kör jag med vanliga plastlådor som jag tar med till jobbet och värmer i micron. Men hur kul är det med plast i längden… Quick reminder här: ”därför ska du inte värma maten i en plastlåda”. Då kom jag att tänka på ett receptuppslag om lunch på burk som jag gjorde förra året! Den idén ska jag jobba vidare på! Ni ska givetvis få ta del av recepten.

Annons

SALLAD I BURK
Här gäller endast en regel: dressingen ska vara i bottnen och späda blad och grönsaker högst upp. Detta för att din fräscha sallad inte ska förvandlas till en gröt under dagen.

 


Malins sallad i burk

Hemlagad dressing:
3 msk turkisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta, skalad
en (liten) näve kryddgrönt
salt, peppar
1 tsk flytande honung

Fetaost, tärnad
sköljd och kokt quinoa
gurka och paprika
vattenkrasse

Mixa alla ingredienser till dressingen till en slät sås.
Smaka av. Fördela den i bottnen av din burk.
Toppa med fetaost, qunioa, grönsaker och blad.
Medelhavssallad med pasta, soltorkade tomater, oliver, ruccola, pestosås
Hipstersallad med kikärter eller quinori, rödbetor,riven kål, vinägrett
Tacosallad med guacamole, chilikryddad kyckling, majs och isbergssallad

LUNCH I BURK
Fyll burken med dina favoritingredienser. Tillsätt buljongpulver och kryddor. När lunchklockan ringer är det bara att hälla på kokhett vatten så har du gjort dig en trevlig soppa!

Jag har gjort mitt recept vegetariskt, men om du råkar ha stekt kyckling i kylen kan du bra hacka ner den bland grönsakerna! Byt ut grönsaksbuljongen till hönsbuljong.


NUDELSOPPA I BURK

Ca 100g frysta wokgrönsaker
1 tsk sojasås
1 msk sweet chilisås
thaikrydda efter smak
1 tsk grönsaksbuljongpulver
risnudlar (eller andra snabbnudlar)

Skölj de frysta grönsakerna i kallt vatten tills de tinat något.
Lägg dem i en skål och krydda med soja, sweet chili och thaikrydda.
Fördela grönsakblandningen i burkens botten.
Tillsätt buljongpulver och toppa med nudlar.

Servering: Häll på kokhett vatten och vänta i 3 minuter. Rör om och njut av soppan.


1 kommentarAnnons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar