Annons

Annons

Fyllda svampar till helgmyset

När du vill bjuda på något piffigt tilltugg som exempelvis fyllda krustader, men inte hittar glutenfria bottnar i mataffären: Satsa på naturens egna små skålar; svamphattar!

FYLLDA SVAMPAR 

Du behöver:
Champinjoner
en bit brieost
soltorkade tomater, finhackade

1. Borsta bort eventuell smuts från champinjonerna och dra loss foten från hatten.
2. Skär bitar av brien och fyll hålen i hattarna med osten och tomaterna.
3. Sätt champinjonserna i en ugnssäker form. Strö örter och salt över.
4. Baka i ugn på 200 grader i 15-20 minuter eller tills champinjonerna och osten fått fin färg.

Annons

Servera svamparna varma.

Tips på andra fyllningar:
färska fikon, i bitar
chevréost
oliver
vitlök, örter
färskost


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar