Annons

Annons

Glutenfri fudgekaka

Åh, det här är en riktig sommarfavorit. ALLA älskar min fudgekaka med glass och jordgubbar! 🙂 Hoppas att ni också ska få mycket glädje av det här receptet.

 

Tips! Vill du ha extra struktur och tuggmotstånd i kakan? Vänd ner grovt hackade nötter i smeten.

Annons

FUDGEKAKA

Botten:
2 ägg
2,5 dl strösocker
150 g smält smör
1 tsk äkta vaniljsocker
100 g mandelmjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver

Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g smör

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda torra ingredienser i en skål och vänd ner dem i äggsmeten växelvis med smält smör.
4. Häll upp smeten i en springform med bakplåtspapper i bottnen.
5. Grädda kakbottnen i 20 minuter. Ta ut den och låt svalna.
6. Gör fudgen; rör samman samtliga ingredienser i en tjockbottnad kastrull och smält dem på medelvärme till en slät sås. Låt småputtra i 5 minuter och därefter svalna en stund innan du häller den över kakbottnen.
7. Låt kakan stelna i kylen några timmar före servering.

Servera med glass och jordgubbar.


4 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar