Annons

Annons

Glutenfri lingonlimpa

Det här är ett av mina populäraste recept ur ”Malins nya mat” .
Ett enkelt bröd som påminner om limpa!
lingonlimpa2
SÖTSYRLIG LINGONLIMPA, 1 bröd
5 dl finsk surmjölk eller svensk filmjölk
2 dl glutenfritt havremjöl
2 dl rismjöl
1 dl boveteflingor eller kli
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl glutenfria havreflingor
1 dl pofiber
1 msk psylliumfröskal
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
1 dl mörk sirap
0,5 dl lingonsylt
1 msk kallt kaffe
1. Lägg ugnen på 200 C.2. Blanda alla torra ingredienser.
3. Rör ned surmjölk/filmjölk, sirap, sylt och kaffe. Blanda väl till en lös smet.
4. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper i.
5. Grädda på 200 C i 15 minuter, sänk sedan värmen till 150C och grädda ytterligare 1 h.

Annons
Låt brödet svalna innan du lossar det ur formen.

 

Ps. Experimentera gärna med olika mjöler. Teffmjöl gör brödet mörkare, till exempel. 


2 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar