Annons

Annons

Glutenfri pizza: barbeque chicken!

Den här glutenfria pizzadegen brukar jag göra förhållandevis ofta. Speciellt när det finns ett och annat i kylen som behöver ätas upp. Släng det på pizzan, vetja!
 

pizza_bbq

Vi hade en kycklingfilé kvar från gårdagens middag, en bit getost, en påläggsost som var alldeles för stor för vårt hushåll och en paprika som började bli mjuk… det blev topping det.

Annons
Den här gången bytte jag ut tomatsåsen till barbequesås. Blev supergott!


GLUTENFRI PIZZA

100g bovetemjöl
100g rismjöl
50g majsmjöl
1 tsk salt
0,5 dl psylliumfröskal
4 dl ljummet vatten
25 g jäst
2 msk olivolja
mjöl till utbakning

  1. Blanda torra ingredienser i en skål.
  2. Mät upp vatten i en annan skål och smula ner jästen. Tillsätt oljan.
  3. Häll vätskan över de torra ingredienserna och arbeta alltsammans till en slät deg.
  4. Låt degen vila i en bunke täckt med plast i 15-30 min, det behöver inte jäsa så länge.
  5. Lägg baklåtspapper på en ugnsplåt och stjälp upp degen på den.
  6. Ta majsmjöl och rismjöl på händerna och tryck ut pizzan. Ta mer mjöl när det börjar klibba. Arbeta från mitten och och utåt, bottnen ska vara tunn i mitten omringad av högre kanter.
  7. Bred tomatsås (eller barbequesås) över pizzan och toppa med riven ost. Lägg på dina favorittillbehör (eller rester ur kylen) 😉
  8. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter. 

// Smaklig spis!


2 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar