Annons

Annons

Naturligt glutenfri stracciatellatårta med hallon

STRACCIATELLATÅRTA MED HALLON

En glutenfri chokladtårta inspirerad av den italienska chokladglassen. Den består av en långpannebotten som du delar i tre längder och sedan monterar ovanpå varandra med fyllning emellan. Sedan toppar du tårtan med ett berg av hallon och riven choklad (chokladspån). En riktig kalastårta med andra ord 🙂

Annons

Botten, långpanna:
2 ägg
3 dl socker
0,5 tsk äkta vaniljpulver
100g rismjöl
100 g potatismjöl
50g kokosmjöl
50 g mandelmjöl
50g kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 dl kaffe, avsvalnat
3 dl turkisk yoghurt
1 dl rypsolja

Fyllning:
Hallonsaft, till bottnarna
vispad grädde, sötad med vaniljsocker
trädgårdshallon
hackad choklad

Den som tittar riktigt noggrant på bilden kan se att jag förutom vispgrädde även fyllt tårtan med hemlagad vaniljkräm som blivit kvar från ett annat tårtbak. Jag kunde också tänka mig att bre ut ett tunt lager chokladganache på bottnarna, ungefär som ett välsmakande, men stabiliserande spackel 😉 Men för mig får nog tårtan vara lite ojämn, det är bara trevligt!

 

 

GÖR SÅ HÄR
1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 200 C.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner dem i äggsmeten.
4. Rör ner kaffe, yoghurt och olja och rör om tills smeten blandat sig väl.
5. Bred ut smeten i en långpanna täck med bakplåtspapper.
6. Grädda kakan i 15 min.
7. Ta ut plåten och låt kakan svalna helt innan du skär den i 3 lika breda bottnar.
8. Montering: Lägg en botten på ett avlångt fat. Fukta bottnen med hallonsaft.
9. Bred på ett lager vispgrädde och placera sedan ut hallon över hela bottnen. Strö över hackad choklad.
10. Lägg på en ny botten och upprepa proceduren.
11. Avsluta toppenlagret med ett tunt lager grädde och massor av hallon och chokladspån.

 


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar