Annons

Annons

Glutenfria minimuffins med nutella

Dessa piffiga mini-muffins är inte bara otroligt tilltalande och smarria - de är mycket lättbakade också! Till muffinsen behöver du enbart 3 ingredienser; nutella, ägg och mjöl!

Glasyren, som består av nutella, färskost och smält choklad, går utmärkt att spritsa och håller formen efteråt.

nutellacupcakes

Jag rekommenderar att pensla de nybakade muffinsen med starkt kaffe innan du spritsar på glasyren. Kaffet gör sig verkligen bra med den krämiga glasyren och bottnarna blir automatiskt saftigare.

MINI NUTELLA CUPCAKES

Muffins:
3/4 burk NUTELLA eller annat nöt-chokladpålägg
3 ägg
2 dl rismjöl

Annons

Glasyr (frosting): 
1/4 burk nutella
200 g färskost naturell
100 g smält mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 C.
  2. Vispa samman nutella med 3 ägg.
  3. Rör ner rismjölet litet i taget tills du har en slät smet.
  4. Fördela smeten i små pappersformar. Ställ gärna formarna i en mini-muffinsplåt, då håller de formen bättre under gräddningen.
  5. Grädda muffinsen i ca 8 minuter. Låt svalna.
  6. Frosting: Vispa nutella och färskost till en slät kräm.
  7. Rör ned smält choklad.
  8. Häll frostingen i en spritspåse med stjärnformad tyll och spritsa ovanpå de avsvalnade muffinsen.

1 kommentar


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar