Annons

Annons

Glutenfria morotsbiffar med lime och gräslöksdipp

När du en gång kokar ris hemma – koka så att det blir över! Kokt ris är nämligen fenomenalt som bas till vegetariska biffar. Testa mina med riven morot!

GLUTENFRIA MOROTSBIFFAR

5 dl kokt ris
3 medelstora morötter, skalade och grovrivna
0,5 st lök, grovt hackad
ca 1/3 kruka persilja
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl olivolja
2 ägg
1 tsk garam masala krydda
2 tsk ekologiskt grönsaksbuljongpulver
1 dl bovetemjöl, teffmjöl eller kikärtsmjöl
olja till stekningen

  1. Mixa ris, rivna morötter, lök, persilja, sesamfrön och olivolja i matberedare till en grov massa.
  2. Rör ner ett ägg i sänder, kryddor och mjöl. Låt smeten gotta sig åtminstone en kvart.
  3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och klicka ut morotssmeten (ca 1 msk smet/biff) direkt i pannan.
  4. Jämna till biffarna direkt med skeden innan de hinner stelna.
  5. När biffarna stelnat tillräckligt för att kunna hanteras vänder du dem och steker lika länge på andra sidan.
  6. Upprepa tills alla biffar är stekta.
  7. Servera med lime & gräslöksdipp och en fräsch sallad.

Annons

Lime- och gräslöksdipp:

2 dl crème fraiche
4 msk finhackad gräslök
1 st lime, skalet
salt och peppar

Rör samman crème fraiche, gräslök och lime. Smaka av med salt och peppar.

 

 


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar