Annons

Annons

Glutenfria morotsbiffar med sallad och fräsch gräslökssås

Ska du koka ris till middagen? Passa på och koka lite extra! Kokt ris är nämligen helt fenomenalt som bas till glutenfria, vegetariska biffar. Testa gärna dessa biffar på ris och riven morot.

 

GLUTENFRIA MOROTSBIFFAR

5 dl kokt ris
3 medelstora morötter, skalade och grovrivna
0,5 st lök, grovt hackad
ca 1/3 kruka persilja
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl olivolja
2 ägg
1 tsk garam masala krydda
2 tsk ekologiskt grönsaksbuljongpulver
1 dl bovetemjöl, teffmjöl eller kikärtsmjöl
olja till stekningen

  1. Mixa ris, rivna morötter, lök, persilja, sesamfrön och olivolja i matberedare till en grov massa.
  2. Rör ner ett ägg i sänder, kryddor och mjöl. Låt smeten gotta sig åtminstone en kvart.
  3. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja och klicka ut morotssmeten (ca 1 msk smet/biff) direkt i pannan.
  4. Jämna till biffarna direkt med sleven innan de hinner stelna.
  5. När biffarna stelnat tillräckligt för att hanteras vänder du dem och steker lika länge på andra sidan.
  6. Upprepa tills alla biffar är stekta.
  7. Servera med lime & gräslöksdipp och en fräsch sallad.

Annons

 

Lime- och gräslöksdipp:

2 dl crème fraiche
4 msk finhackad gräslök
1 st lime, skalet
salt och peppar

Rör samman crème fraiche, gräslök och lime.
Smaka av med salt och peppar.


Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar