Annons

Annons

Glutenfria pizzasnurror

Något som jag saknat väldigt mycket i mitt liv sedan övergången till glutenfritt är faktiskt gamla hederliga pizzasnurror. Så enkla att göra, så enkla att ta med på utflykt och så väldans uppskattade på såväl barnkalas som vuxenkalas.

Jag var tvungen att hitta på en glutenfri variant!

 

Annons

Så här gör du mina snurror med pesto! Vill du göra pizzafyllning så byter du ut peston mot tomatsås och kryddar med pizzakrydda.

pestosnurror6

PIZZASNURROR MED PESTO, GLUTENFRIA
ca 16 st

4 dl vatten
25 g jäst
1 dl olivolja
1 tsk pizzakrydda (utan salt)
1 tsk salt
1 tsk socker
¾ dl psylliumfröskal
2 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 burk pesto
riven ost

Mät upp ljummet vatten i en skål och smula ner jästen. Tillsätt olivolja och kryddor. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt därefter psylliumfröskal. Vänd ner båda mjölsorterna och blanda om degen kraftigt för hand i en minut. Låt därefter degen jäsa i en halvtimme.

Häll ut degen på mjölat bakbord. Du behöver inte vara rädd för att arbeta in för mycket mjöl för degen blir väldigt saftig ändå. Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut all pesto i ett jämnt lager och strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan som en rulltårta och skär sedan i skivor. Lägg varje skiva med snittytan uppåt på en bakplåt med bakplåtspapper, tryck till med handflatan så att du får en platt bulle.
Upprepa tills all deg är uppskuren.

Grädda snurrorna i 250 C i 15 minuter, tills snurrorna fått fin färg. Låt svalna helt innan servering.


Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar