Annons

Annons

Glutenfria salta kex med parmesan

Är ni som jag trötta på att köpa hem glutenfria dyra, smuliga kex som smakar damm? Då tycker jag att ni ska ge mitt recept på salta kex med parmesan och timjan en chans 🙂

parmesankex5Jag har inte testat att göra knäckebröd av degen ännu men i teorin borde det gå bra – kavla lite tunnare bara och minska på tiden i ugnen. Lycka till!

Annons

Tips! Kexen blir godast om du inte gräddar dem för länge. Jag tar ut mina kex precis innan de får färg och låter dem sen svalna på plåten.

GLUTENFRIA PARMESANKEX
2 plåtar kex

150g rismjöl
100g polenta
50g parmesanost, riven
0,5 dl sesamfrön
1 msk psylliumfröskal*
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
2 dl vatten
Till utbakning: rismjöl

*eller halva mängden finmalen husk
1. Pulsa samman alla torra ingredienser i en matberedare, alternativt knåda för hand.
2. Späd med olja och vatten. Degen får inte bli för torr för då blir den svår att kavla.
3. Kavla ut degen på mjölat bakbord och sporra ut rutor som du sedan för över på en bakplåt.
4. Grädda kexen i 200 C i ca 10 minuter.


2 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar