Annons

Annons

Glutenfria smörbullar utan jäsning

Supergoda glutenfria hastbullar som du svänger ihop på ett kick!

Åh, så lycklig jag blev den dagen när jag lyckades med det här receptet. Som jag har saknat att sätta tänderna i nybakta smörbullar alltså!

Fördelen med att baka glutenfritt är faktiskt det uppenbara – att man slipper baka med gluten. Inga procedurer och ritualer för att ”utveckla glutentrådarna i degen”(och så vidare) är längre aktuella. Skönt!
Idén med det här receptet var alltså att gå pang på rödbetan och bara röra ihop degen som den är och göra runda bullar av det. Ingen jäst, ingen väntan. Och bra gick det! Hoppas att ni ska få lika stor glädje av detta som jag själv.

Annons

Receptet följer nedan…

Tips! Kokosmjöl får degen att smaka sötare och ”bulligare” enligt mig, därför har jag med det. Men det är inget måste.

HASTIGA SMÖRBULLAR
12 st
1 dl  rismjöl
1 dl potatismjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk psylliumpulver (fiberhusk)
1 dl pofiber
1 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma
1 nypa salt
50 g smält smör
2 ägg
3 dl turkisk yoghurt

Smör, i tärningar
uppvispat ägg till pensling
pärlsocker till dekorering
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Tillsätt smält smör, ägg och yoghurt.
3. Blanda degen väl och klicka ut den i pappersformar på en plåt.
4. Tryck ner en liten tärning smör i varje bulle.
5. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
6. Grädda på 200 C i ca 12 minuter.


Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar