Annons

Annons

Granolapajer med yoghurtfyllning

Nu kan du äta paj till frukost med gott samvete! De här pajerna är nämligen gjorda av typiska frukostingredienser och fyllda med naturell yoghurt och bär.


Receptet är taget ur min senaste bok ”Naturligt glutenfritt”.  

Annons

GRANOLAPAJER MED YOGHURTFYLLNING
Bottnar:
100 g (3 dl) glutenfria havregryn*
100 g (2 dl) cashewnötter
50 g (1 dl) pekannötter
1 msk sesamfrön
5 msk smält kokosolja
0,5 dl honung
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel 1 krm salt
Turkisk yoghurt
bär

* för 100% naturligt glutenfritt rekommenderar jag att du byter ut havregrynen till boveteflingor eller hirsflingor.

1. Sätt ugnen på 150 C
2. Mixa samman ingredienserna till bottnarna.
3. Fördela degen i en muffinsplåt (12 st).
4. Pressa ut degen i formarna och upp längs kanterna
5. Baka bottnarna i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills gyllenbruna.
6. Ta ut formarna ur ugnen. Om det behövs, justera bottnarnas form med en sked medan de ännu är varma.
7. Ta försiktigt bottnarna ur formarna och låt svalna.
8. Fyll varje botten med 3-4 msk yoghurt och jämna till ytan. Arrangera bär och frukter enligt tycke.

Du kan välja att göra små portionspajer (jag har använt muffinsplåten till mina små) eller så gör du det enkelt för dig och trycker all deg i en stor pajform.

Perfekt för en brunch!


5 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar