Annons

Annons

Italienska kycklingrullader med mozzarella, pesto och parmaskinka

Jag måste erkänna: jag gillar verkligen att göra rullader. Det är så kreativt och pyssligt!

Här kommer en variant med kyckling.

 

ITALIENSKA KYCKLINGRULLADER

4 tunna kycklingfiléer
mozzarellaost
grön pesto (köp färdig eller gör själv genom att mixa basilika, olivolja, parmesanost och pinjenötter)
parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
2 dl matlagningsgrädde

1. Banka kycklingfiléerna tunnare så att de går att rulla och hålla fyllning.
2. Bred 1 tsk pesto på varje filé och lägg på en bit mozzarellaost i ena kortänden. Rulla ihop.
3. Vira parmaskinka runt varje rullad och lägg dem med skarven nedåt i en ugnsform.
4. Stek i ugnen på 200 C i 10 minuter.
5. Blanda grädde med 1 tsk pesto, salt och peppar och häll över rulladerna. Stek i ytterligare 5 minuter till.
6. Ta ut formen och skär ett snitt i den tjockaste rulladen. Kontrollera att den inte är rosa i mitten – i så fall låter du rulladerna gå i ugnen i 5 minuter till! Tillagningstiden varierar beroende på hur tjocka rulladerna är.
Servera med risotto eller potatis.
Annons

Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar