Annons

Annons

Kokospudding med mango

Vaniljpudding på kokosmjölk smaksatt med kolasmakande kokossocker.. . Toppad med färsk mango som fått ligga och saftas i romsockerlag… Hur låter det? 🙂

KALAS, om ni frågar mig.

kokospudding

 

KOKOSPUDDING MED MANGO
4-6 port.

Annons

400 ml kokosmjölk (fet, ekologisk)
1 vaniljstång
1 dl kokossocker eller oraffinerat rörsocker
2 tsk gelatinpulver
1 stor mango eller 2 normalstora
kokoschips (stora flagor)

Snabb romsockerlag: 1 msk rörsocker + 2 msk kokande vatten, 1 msk rom

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet.
  2. Koka upp kokosmjölken under omrörning i en kastrull tillsammans med vaniljskrapet, stängerna och socker.
  3. Ta kastrullen av värmen när mjölken börjar bubbla.
  4. Mät upp 2 tsk gelatinpulver i en liten skål med 2 msk vatten. Låt stå några minuter och smält det sedan i mikron på full effekt i 10 sekunder.
  5. Ta upp vaniljstängerna ur den varma kokosmjölken och rör ner gelatinet.
  6. Häll upp puddingen i skålar och ställ i kylen att stelna (minst 2h).

Skär mango i bitar och lägg i en skål.
Gör en snabb sockerlag med kokande vatten och socker, tillsätt rom när lagen svalnat.
Häll lagen över mangobitarna och låt frukten marinera i det tills serveringsdags.
Toppa puddingarna med mango och servera.


4 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar