Annons

Annons

Lättlagad citronsik och parmesanpotatis i ugnen

Två fräscha godingar från mitt sommarkök på temat: låt ugnen göra jobbet!
 
citronsik2
 
ENKEL CITRONSIK I UGNEN
4 portioner
 
4 sikfiléer, benade (ta bort skinnet också om du vill)
salt, vitpeppar
25 g smör
1 citron
en salladslök, även blasten
färsk dill
1 rågad msk creme fraiche
 
1.Sätt ugnen på 200 C.
2. Smörj en ugnsform och rada ut filéerna i den. Krydda med salt och vitpeppar.
3. Smält smöret i en kastrull och blanda det med saften av en halv citron och hackad salladslök.
4. Fördela citronsmöret över fisken och toppa med citronskivor och färsk dill.
5. Stek fisken i ugnen i 15 minuter.
6. Ta ut formen och för över fisken på ett serveringsfat.
7. Klicka ner creme fraiche i ugnsformen och vispa ihop det med spadet från citronsiken.
Smaka av med salt och peppar. Servera som sås till siken.
 
parmesanpotatis2
 
PARMESANPOTATIS
4 portioner
 
6 st stora potatisar (Rosamunda)
salt, peppar, torkade örter (blandning)
2 dl grönsaksbuljong
ca 1 dl riven parmesanost, mängden enligt tycke och smak
slätpersilja till dekorering
 
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Skala potatisarna och skär dem i klyftor.
3. Lägg potatisklyftorna i en smord ugnsform och krydda med salt, peppar och torkade örter.
4. Häll buljongen i formen försiktigt utan att skölja bort kryddningen
på potatisen.
5. Baka potatisklyftorna i ugnen i 30-40 minuter i ugnen, beroende på
tjocklek.
6. Ta ut formen och rör om, det mesta av buljongen borde ha kokat in i potatisen. Om inte– sleva bort överlopps vätska med en sked.
7. Strö över riven parmesanost och baka potatisarna i ytterligare 10 minuter tills de fått fin färg.
8. Strö över generöst med hackad slätpersilja och servera.
Annons

Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar