Annons

Annons

Fyllda laxsnurror i ugnen

Åh. Kanske den godaste maträtten jag vet. Kan varieras på många sätt! Testa att fylla dem med röd pesto eller varför inte citronsmör? Receptet är hämtat ur min kokbok ”Malins nya mat”.
 
LAXSNURROR MED ÖRTFYLLNING
500 g laxfilé, mittbiten
ca 100g naturell färskost
en näve färsk dill och basilika
1 msk olivolja med citron
salt, peppar

Sås:
1 burk gräddfil
2 tsk fiskkrydda med salt, om inte så lägg till extra salt
1 tsk honung
 
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Putsa laxfilén och ta bort benen. Ta en vass filékniv och vinkla den så att du får långa, breda skivor av laxfiléen. Lägg de bästa skivorna på ett skärbräde (de mindre och misslyckade skivorna kan du lägga ovanpå innan du rullar så göms de inuti).
3. Lägg en tesked färskost på varje skiva (på ena kanten).
4. Mixa örterna (går snabbast i en lökhackare) tillsammans med oljan. Krydda med salt och peppar.
5. Lägg liksom osten en tsk av örtmixen på varje laxsida.
6. Nu är det dags att rulla ihop! Rulla från kortsidan där du lagt fyllningen som ”bas”. Kom ihåg att den gråa undersidan som varit mot skinnet ska vara neråt i formen sen. 
7. Ta en liten form och smörj den i botten. Placera laxrullarna tätt och trångt – då stöds de av varandra och håller formen. Annars går det bra att fästa rullarna med en cocktailpinne. Kom bara ihåg att ta bort dem också innan servering.
8. Grädda laxrullarna i ca 15 minuter.
9. Krydda gräddfil med fiskkrydda och honung.
 
Servera rullarna med gräddfilssås och sallad (eller potatis). 
 
[ebook_store ebook_id=”11191″]
Annons

1 kommentar



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar