Annons

Annons

Ljuvligt god kaffekaka utan gluten

Din tur att baka till kafferepet? Gör den här enkla, men makalöst goda kakan toppad med kaffesmörkräm! Dekorera med härliga valnötter eller pekannötter för extra cafékänsla.

Jag har alltid en burk premium-snabbkaffe hemma. Det är sällan jag ”brygger” kaffe på det men väldigt ofta åker det ner i en kaka eller glasyr! Fördelen med snabbkaffe är att du kan få till väldigt koncentrerad kaffesmak på liten mängd vätska och slipper med andra ord späda ut smeten med massor av bryggkaffe.
Kom ihåg bara att köpa snabbkaffe av hög kvalitet; själv är jag förtjust i Little’s coffee.

Annons

MALINS KAFFEKAKA
glutenfri

KAKA
200 g socker
150 g smör, rumstempererat
3 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 msk snabbkaffepulver + 1 msk hett vatten
2 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
100 g mandelmjöl
75 g kokosmjöl
100 g potatismjöl
2 tsk bakpulver

GÖR SÅ HÄR:

  1. Värm ugnen till 175 C.
  2. Vispa smör och socker pösigt med elvisp.
  3. Vispa ner äggen ett i sänder.
  4. Rör ner vaniljextrakt och kaffepulver utrört i vatten.
  5. Rör ner psyllium.
  6. Mät upp mandelmjöl, kokosmjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål.
  7. Rör ner torra ingredienserna i smeten.
  8. Smörj och bröa en kakform (jag använde kokosflingor till formen.
  9. Häll upp smeten i kakformen och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kakan är torr i mitten.
  10. Låt kakan svalna innan du stjälper upp den (botten upp) på ett fat.
  11. Gör kaffeglasyren.

KAFFESMÖRKRÄM

125 g smör, rumstempererat
200 g florsocker
1 msk snabbkaffe + 1 msk hett vatten
valnötter, till dekorering

  1. Vispa smör och florsocker smidigt med elvisp, späd under tiden med kaffet (litet i sänder).
  2. Bred krämen över den avsvalnade kakan.
  3. Dekorera med valnötter.
  4. Servera!
    Förvara kakan i kylskåp.

 


Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar