Annons

Annons

Mitt glutenfria bananbröd

Idag ska jag bjuda er på ett glutenfritt recept på amerikanskt bananbröd.
 
Banana bread kan närmast beskrivas som ett mellanting mellan bröd och kaka. Mitt ”bröd” smakar sött av banan och kokos och har konsistensen av en torrkaka. Men du väljer själv om du går mot hållet BRÖD eller KAKA!
Ett banana bread kan bakas väldigt sött med mycket ”gott” i smeten (ex. chokladbitar) men det kan också göras helt sockerfritt med matigare mjöl i smeten.  Jag håller mig som vanligt någonstans i mitten och tänker mera ”mellanmål” med mitt bröd än ”fika”.  😉
 
Personligen tycker jag att en bit bananbröd utan tillbehör är ett väldigt trevligt tilltugg till eftermiddagskaffet. Och det är gott! I alla fall om man gillar banan! 😉 Det har kommit till min kännedom att alla inte gör det nämligen! 😀
 
 
Brödet doftar verkligen ljuvligt när det gräddas. Sjukt enkelt är det att göra också. Bara att lägga alla ingredienser i en matberedare och köra på! Ner med smeten i en brödform och in i ugnen.
 

Annons

MALIN’S BANANA BREAD

6 ägg
1 dl kokosmjölk
0,5 dl mörk sirap eller agavesirap
1 tsk bourbon vanilj ekologiskt vaniljextrakt
4 msk kokosolja
1 dl havremjöl (glutenfritt)
1 dl bovetemjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk havssalt
3 mogna bananer medelstora, ekologiska

1. Värm ugnen till 180 C.
2. Kör alla ingredienserna i en matberedare och häll massan i en brödform.
3. Strö över valfri topping, sesamfrön till exempel
4. Grädda brödet i 45 minuter, låt svalna helt innan du skär upp det.

 

Obs! Kom ihåg att du kan byta ut mjölsorterna helt efter humör och personliga preferenser!


6 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar