Annons

Annons

Matig kycklingsallad med jordnötssmörsås

Jag är en mycket motvillig hälsoguru. Ni kommer aldrig att behöva läsa några manifest om den ”rätta” kosten här. MEN. Om jag ändå får komma med ett förslag (så är det) : Ät färggrann mat!
Jag tror att det är bra för kroppen men vad jag däremot vet är att färggrann mat gör underverk för humöret.

Annons

Efter julen gick jag från ingen träning till 3 ggr träning i veckan + extra vardagsmotion. Och ingen nedtrappning på jobbet precis… Omställningen har gjort att jag blivit en grinig liten sak här hemma! Som tur kommer kroppen att vänja sig efter ett tag. Under tiden försöker jag hjälpa mig själv på traven med inspirerande mat.

Igår kväll bestämde jag mig för att mata monstret (mig själv då) med en riktigt trevlig kycklingsallad. Men ack så trött jag är på min samma, gamla vanliga dressing… Måste göra nåt nytt! Kom att tänka på den där goda jordnötssåsen man kan få på asiatiska restauranger. Den skulle ju passa perfekt i en sallad! Sagt och gjort. Stekte kycklingfiléer och blandade den med min hemlagade variant på jordnötssmörsås.

Jordnötssmörsåsen är enkel att göra, bara att röra ihop!

KALL JORDNÖTSSMÖRSÅS TILL KYCKLING
1 dl jordnötssmör
2 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk flytande honung
1 tsk currypasta (jag använde grön)
Salt efter smak (och en gnutta chilipulver för extra hetta)

Rör ihop alla ingredienserna. Späd med kallt vatten tills önskad konsistens.

Favoriter i en sallad: Kokt Quinoa, kokta bönor, marinerad rödlök, rostade frön, marinerad paprika, kikärter, stekt svamp…

Tänk på att en sallad inte alltid behöver vara iskall och rå. Fyll ett fat med gröna blad. Tag vad du haver i grönsaksväg (även matrester) och woka hastigt i stekpanna. Krydda med dina favoritkryddor och kasta sedan runt godsakerna i en skål med lite olivolja och vinäger. Vid det här laget är grönsakerna/matresterna ljumma och gosiga! Låt dem ramla ner över salladsbladen. Klart!

Vad äter ni för sallader just nu? Berätta!


KommenteraAnnons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar