Annons

Annons

Matiga, glutenfria scones med morot

Dessa glutenfria morotsbröd är fyllda med fibrer som mättar! Jag kallar dem scones eftersom de är så snabb-bakade... Testa själv!

Det här är ett av mina äldsta recept på glutenfria scones som jag fortfarande bakar nu och då. Kanske blir det din nya favorit också? Jag brukar baka dem på kvällen. Blir det över till följande dag brukar jag dela dem och lägga dem i brödrosten. Då blir de varma och goa igen precis som nybakade. 🙂

Annons

img_3155

MATIGA MOROTSSCONES

4 dl grovrivna morötter (ca 2 st)
1 dl glutenfria havregryn, eller för NGF: boveteflingor
1 dl majsmjöl eller bovetemjöl
1 msk psylliumfröskal*
0,5 dl sockerbetsfiber (fibrex)
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50g kokosolja
2 dl mjölk

*eller om du hellre vill använda psylliumpulver (fiberhusk) så ta 0,5 msk av det.

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda havregryn, mjöl, psyllium, fibrex, linfrön, bakpulver och salt i en skål.
2. Arbeta in kokosoljan med händerna eller en slev.
3. Späd med mjölken och blanda till sist ned morötterna till en kladdig smet.
4. Blöt händerna i kallt vatten och forma smeten till 6-8 st platta bullar på en bakplåt.
5. Grädda sconesen i 225 C ca 10-12 minuter tills de fått fin färg och är lite knapriga i kanterna.

Låt svalna en stund innan du hugger in!

img_3157-001


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar