Annons

Annons

Middagstips: Tandoorikyckling

Kyckling som fått gosa till sig i kryddig yoghurtmarinad. Det är verkligen jättegott.  En smakrik vardagsrätt som denna kan får den gråaste torsdag att kännas som lördag i Bombay (inte för att jag varit där men, ni fattar).  Ni måste ge det ett försök!

Annons

Detta recept, med den långa referenslistan, kommer med stor sannolikhet att avskräcka många av er läsare. Men, tappa nu inte livslusten för det! Och scrolla för Guds skull inte vidare! Om alla de olika kryddorna ger er huvudvärk – skippa kryddorna och köp en färdigt uttänkta tandoori-kryddmix istället.

 

TANDOORIKYCKLING

400g kycklingfiléer
1 dl naturell yoghurt
Kryddor:
0,5 tsk rött chilipulver
0,5 tsk malen koriander
2 krossade vitlöksklyftor
0,5 tsk ingefärspasta eller riv färsk ingefära
1 msk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
0,5 tsk senapspulver
0,5 tsk garam masala
1 msk citronsaft
1 tsk salt
ris till servering


GÖR SÅ HÄR
1. Blanda alla kryddorna med yoghurten till en slät marinad.
2. Skär kycklingfiléerna i bitar och tillsätt dem i marinaden.
3. Täck kycklingen och marinaden med plastfilm och ställ i kylen under natten, eller i minst 4 timmar.
4. Stek kycklingen tills den är klar och gyllenbrun.

Servera med ris och raita.

Raita med mynta
2 dl turkisk yoghurt
2 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färsk hackad mynta
0,5 tsk salt
Blanda allt i en skål och servera.


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar