Annons

Annons

Min goda, naturligt glutenfria kycklingpaj

Det låter både töntigt och lätt desperat att kalla sina matrecept för ”god paj”, jag vet. Men den här pajen är verkligen supersmarrig. Jag var tvungen att skriva ut det i titeln för säkerhets skull.

kycklingpaj1

MIN GODA KYCKLINGPAJ

Annons

Pajdeg:
100g kallt smör, i tärningar
1 dl hirsmjöl
1 dl bovetemjöl
1 dl ljust rismjöl
0,5 dl naturell färskost
1 msk kallt vatten

Fyllning:
grillad kyckling, riven
1 hackad gul paprika
1 strimlad salladslök, blast + lök
2-3 soltorkade tomater, i små bitar

Äggstanning:
3 ägg
200 g creme fraiche
salt, peppar

1. Värm ugnen till 200 C.
2. Pulsa samman smör och mjöler i en matberedare.
3. Tillsätt färskost och vatten, arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
4. Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga bottnen.
5. Förgrädda pajskalet i 10 minuter, låt svalna.
6. Fyll pajskalet med grillad kyckling som du rivit i små bitar, hackad paprika, soltorkade tomater och salladslök.
7. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och bred ut över pajfyllningen.
8. Sänk värmen till 175 C och grädda pajen i 30 minuter.
Låt pajen stå en stund innan du skär den i bitar.

kycklingpaj2

Den glutenfria pajdegen kan ni använda till alla möjliga slags fyllningar! Missa inte heller min fenomenala toniskpaj, bottnen till den är om möjligt ännu bättre. Och titeln är också om möjligt än mer patetisk. Perfekt matpaj! Haha! Men den är värd alla superlativ.


5 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar