Annons

Annons

Mina bästa glutenfria cookies

Mitt allra bästa recept på glutenfria cookies innehåller två av mina favoritingredienser, nämligen färskost och choklad. Oj, så mycket gott man kan hitta på av de två! Hoppas att ni ska tycka om dem också.

Annons

Mina bästa naturligt glutenfria cookies
12 stora kex eller 24 små

1 dl bovetemjöl
2 ½ dl rismjöl
1 dl kokosmjöl
¾ dl potatismjöl
0,5 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl farinsocker
½ tsk vaniljpulver
100 g naturell färskost
200 g smält smör
2 äggulor
100 g mjölkchoklad, grovhackad
mörk choklad till dekorering

1. Mät upp alla torra ingredienser i en skål.
2. Arbeta in färskost och smält smör.
3. Tillsätt en äggula i taget.
4. Rör ned hackad choklad.
5. Ställ kexsmeten i kylskåpet i en timme att stelna.
6. Sätt ugnen på 200 grader.
7. Ta fram degen och forma den till stora eller små kex. Degen rinner inte ut på plåten, så tänk på att forma kexen som du vill ha dem från början.
8. Grädda kexen i ca 15 minuter, beroende på tjocklek och ugn.
9. När kexen svalnat, ringla över smält choklad.


7 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar