Annons

Annons

Mina bästa vegobiffar

Det är en finurlig tid, våren. Jag får ett ökat sug efter fräscha vegorätter samtidigt som jag knappt kan vänta på att få kicka igång grillsäsongen (och där blir det mycket kött). Snacka om mixed emotions!

 

Den stora skillnaden (för mig) är väl ändå att vegomat kan jag tänka mig att äta varje dag, hårt grillat kött högst en-två dagar i veckan. Jag antar att jag är någon sorts flexitarian?

Jag tycker i alla fall att vegetariskt är supergott och roligt att upptäcka! Jag har till och med planer på att göra en vegetarisk kokbok i framtiden.

Här är receptet på mina godaste vegobiffar så här långt.

Annons

MINA BÄSTA VEGOBIFFAR

2 st zucchinis (squash)
2 morötter
2 potatisar
1 dl kikärtsmjöl
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk curry
Naturell kokosolja till stekning

  1. Skala morötter och potatis. Skölj zucchini.
  2. Riv grönsakerna grovt och lägg rivet i ett durkslag. Strö över litet salt och låt grönsakerna vätskas i 30 minuter. Tryck till med händerna så att den sista vätskan pressas ut.
  3. För över grönsaksrivet i en skål. Tillsätt kikärtsmjöl, ägg och curry.
  4. Forma smeten till biffar och värm en stekpanna.
  5. Stek biffarna i olja, 3–4 st. i taget. Stek dem på medelvärme på båda sidorna i några minuter. De ska få en vacker gyllenbrun yta.

Tips! Om man inte har lust att stå vid spisen och vänta på biffarna kan man bryna dem som hastigast i stekpannan och sedan steka klart dem i ugnen. När de är färdiga beror på tycke och smak, det tar en stund för rotsakerna i mitten av biffen att mjukna men å andra sidan tycker många att det är gott med en del tuggmotstånd kvar i biffen.

Servera biffarna med en kall gräddfilssås och sallad.

ÄGGFRIA BIFFAR – byt ut ägget till 1 msk psylliumhusk som du blandar med kikärtsmjölet. Du kan behöva tillsätta lite vätska för att få smeten att binda sig ordentligt. Låt gärna smeten stå och svälla en stund innan du börjar steka.


2 kommentarer


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar