Annons

Annons

Mitt glutenfria bananbröd

Bananbröd kan närmast beskrivas som ett mellanting mellan bröd och kaka. Mitt glutenfria bananbröd smakar extra sött och fruktigt av kokos och har konsistensen av en torrkaka. 

Idag tänkte jag bjuda er på ett glutenfritt recept på amerikanskt bananbröd. Personligen tycker jag att en bit bananbröd utan tillbehör är ett väldigt trevligt tilltugg till eftermiddagskaffet. Och det är gott! I alla fall om man gillar banan! 😉

Annons

Bananbrödet doftar verkligen ljuvligt när det gräddas. Extremt enkelt är det att göra också; bara att lägga alla ingredienser i en matberedare och köra på! Ner med smeten i en brödform och in i ugnen… 🙂

Ett amerikanskt bananbröd kan bakas väldigt sött (som en mjuk kaka) med mycket ”gott” i smeten, ex. chokladbitar, men kan också bakas helt sockerfritt och med matigare mjöl i smeten (som ett bröd). Mitt recept landar någonstans i mitten och avnjutes som mellanmål.

 

MALIN’S BANANA BREAD

6 ägg
1 dl kokosmjölk
0,5 dl mörk sirap eller agavesirap
1 tsk bourbon vanilj ekologiskt vaniljextrakt
4 msk kokosolja
2 dl bovetemjöl eller durramjöl
1 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk havssalt
3 mogna bananer medelstora, ekologiska

1. Värm ugnen till 180 C.
2. Kör alla ingredienserna i en matberedare och häll massan i en brödform.
3. Strö över valfri topping, sesamfrön till exempel
4. Grädda brödet i 45 minuter, låt svalna helt innan du skär upp det.

 


6 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar