Annons

Annons

Morning glory muffins – glutenfria och mjölkfria frukostmuffins

Mumsiga muffins med rivna morötter, äpple, tranbär, nötter och gryn. De är helt glutenfria och mjölkfria och sötade med kokossocker! Perfekt att baka till brunchen eller ta med på utflykt!

Brukar ni baka muffins till helgerna? Då tycker jag absolut att ni ska testa det här receptet på amerikanska frukostmuffins som jag gjort glutenfria. Jag valde denna gång teffmjöl, men ni kan byta ut det mot något annat om ni vill.

Annons

Kokossocker ger en fin och mustig färg till bakverken och det smakar gott (lite kola-aktigt) utan att bli för sött.

Morning Glory Muffins
Glutenfria frukostmuffins, 10-12 st

3 skalade och rivna morätter
1 skalat och rivet äpple

3 ägg
2 dl rypsloja

3 dl teffmjöl
2 dl kokossocker
1 dl kokosflingor
1 dl boveteflingor
2 tsk bikarbonat
1 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
1 tsk malen ingefära
2 tsk kanel
0,5 tsk salt

1 dl cashewnötter (eller andra nötter/frön)
2 dl torkade tranbär eller russin

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Rör samman 3 ägg och 2 dl rypsolja och vänd ner i torra ingredienserna.
Tillsätt riven morot och äpple och blanda väl. Rör till sist ner nötterna och tranbären.
Fördela smeten i 12 pappersformar (gärna i muffinsplåt) och grädda ca 12-15 minuter tills de fått färg.

 

Nedan ser ni min video-tutorial på när jag bakar muffinsen! 🙂

Tycker ni om såna här klipp? 🙂
Jag startade faktiskt ikväll upp min egna youtube-kanal där ni kan kolla in mina glutenfria recept framöver.

 

 


Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar