Annons

Annons

Morotsbröd med yoghurt och timjan

Det senaste från mitt provkök. Om det låter intressant så testa gärna hemma och berätta för mig hur det blev när du bakade det. Då känns det extra säkert att ta med det i min bok om vi är flera som provbakat och godkänt det.

Annons

Beroende på er feedback så kanske jag bakar det igen och funderar om. Men jag är rätt så nöjd med mitt morotsbröd nu. Inga frön och grejjer, bara ett vanligt bröd.



MOROTSBRÖD MED YOGHURT & TIMJAN
1 bröd

25 g jäst
1 dl ljummet vatten
3 dl naturell yoghurt (rinnande)
1 dl olja
1 tsk salt
0,5 tsk torkad timjan
1 msk honung
1 msk psylliumfröskal
200g fint riven morot
2 ägg
5,5 dl glutenfri mjöblandning för bröd

Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör om tills jästen löst sig i vätskan.
Tillsätt yoghurt, olja, salt, timjan, honung och psyllium – rör om väl. Tillsätt ägg och mjöl
och rör om ordentligt i några minuter eller knåda i maskin. Degen blir lös men spänstig.
Häll upp all smet i en normalstor brödform med bakplåtspapper i bottnen. Om du använder
silikonform behövs inget papper. Strö valfria gryn över brödet och lägg över en bakhandduk.
Låt degen jäsa i en timme till dubbel storlek. Grädda brödet på 200 C i 15 minuter och
därefter på 150 C i 30 minuter. Ta brödet ur formen och låt svalna helt.

Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar