Annons

Annons

Naturligt glutenfri lingonkavring

Det här glutenfria mörka brödet är enkelt att baka och tillfredsställer i alla fall min saknad efter en riktig god, mörk limpa. Du kan också använda den här kavringen till festsnittar och i recept där malaxlimpa ska mixas med smör till botten; exempelvis silltårtor.


NATURLIGT GLUTENFRI LINGONKAVRING

5 dl surmjölk eller filmjölk
25 g jäst
1 dl mörk sirap
1 dl lingonsylt
1 msk psylliumpulver (fiberhusk)
1 dl boveteflingor
1 dl linfrön
1 dl pumpafrön
3 dl fullkornsrismjöl
1 dl bovetemjöl
2 dl teffmjöl
2 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt

Annons

1. Rör ut jästen i surmjölken/filmjölken i en stor bunke.
2. Tillsätt mörk sirap och lingonsylt.
3. Blanda resten av ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i mjölkblandningen.
4. Rör tills du fått en jämn smet.
5. Plasta in bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur i minst en timme.
Om du har tid kan du gärna låta smeten kalljäsa över natten i kylskåp.
6. Fördela smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper.
7. Grädda brödet i 1,5h i 150 grader.


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar