Annons

Annons

Naturligt glutenfri mjuk kaka med nutella

Det är bråda tider för mig nu, och till min stora lycka ser januari-februari ut att bli minst lika hektisk! Jag gillar ju när det händer, jag trivs då! 🙂

Tyvärr har jag inte hunnit göra några nya julrecept för bloggen nu, men hoppas att ni ändå blir glada för receptet på denna kaka från min gamla bok, ”Malins nya mat – glutenfri mat för livsnjutare”.

Jag tycker att den passar perfekt på julbordet! Den är enkel att göra och smakar minst lika god som vilken annan icke-glutenfri kaka. Rekommenderar den varmt!

 img_3050-001
NUTELLA CAKE, GLUTENFRI

6 ägg, vitor och gulor
100 g smör, mjukt
350g nutella
50g potatismjöl
50g mandelmjöl eller hasselnötsmjöl
100g mörk choklad, smält

Annons

Glasyr:
100 g mörk choklad
2 msk kokosolja
1 msk ljussirap
1 tsk vaniljsocker
1. Separera äggen. Vispa äggvitorna med en liten nypa salt till ett hårt skum.
2. Rör ihop smör och nutella i en annan skål, gärna med elvisp.
3. Tillsätt äggulorna en i sänder under fortsatt vispning.
4. Rör ner mjölsorterna och sedan smält choklad.
5. Vänd till sist ned de vispade äggvitorna, försiktigt, med en slickepott. En tredjedel i taget. Lätt på hand!
6. Smörj och mjöla en kakform noggrant. Du kan välja en klassisk kakform som jag valt eller en rund springform. Om du väljer en rund form har du större möjligheter att gå loss med glasyr och dekorationer.
7. Fyll kakformen med smet och grädda kakan i 180C varmluft ca 30 minuter, beroende på kakform.
8. Låt kakan svalna helt och stjälp den upp och ned på ett fat.

Glasyr: Hacka den mörka chokladen fint och smält sedan ihop med kokosolja, ljus sirap och vaniljsocker i en kastrull. Ringla glasyren över kakan och låt stelna.

 

 


4 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar