Annons

Annons

Naturligt glutenfri pizzabotten med chiafrön

Pizzabotten utan jäst och gluten som du bara rör ihop och breder ut på plåten. Hemligheten är chiafrön!

chiapizza Receptet räcker till en pizza.

PIZZABOTTEN MED CHIAFRÖN

0,5 dl chiafrön
1,5 dl vatten
1 msk olivolja
3 msk mandelmjöl
3 msk majsmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk torkad oregano

GÖR SÅ HÄR
1. Rör ihop chiafrön, vatten och olivolja.

Annons

2. Tillsätt mjöl och kryddor och rör om.
3. Bred ut smeten tunnt i en stor cirkel på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
4. Förgrädda pizzabottnen på 175 C i ca 10 minuter.
5. Ta ut pizzabottnen. Bred på tomatsås, toppa med dina favorittillbehör och riven ost.
6. Höj ugnsvärmen till 225 C och ställ in pizzan igen.
7. Grädda pizzan tills osten smält och  fått litet färg, ca 10 minuter.


1 kommentar


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar