Annons

Annons

Naturligt glutenfria blondies med jordnötssmör och vit choklad

Vi fortsätter på temat "amerikanska bakverk som jag gjort naturligt glutenfria". Idag blir det blondies här på bloggen! Dessa söt-salta, maffiga rutor är som godast varma med en skopa glass.

Om någon undrar vad i hela friden ”blondies” är för något så är det alltså ljusa brownies! Chokladkaka minus chokladen, men så kan vi ju inte ha det. Jag hackade ner vit choklad som kompensation.


NATURLIGT GLUTENFRIA ”BLONDIES” MED JORDNÖTSSMÖR OCH VIT CHOKLAD

Annons

100 g smör
100 g jordnötssmör, ekologiskt
150 g farinsocker
2 ägg
0,5 tsk salt
100 g rismjöl
50 g kokosmjöl
50 g mandelmjöl
1 tsk bakpulver
200 g vitchoklad, hackad
Till dekorering; smält vit choklad, salta jordnötter

1. Sätt ugnen på 175 C. Klä en brownieplåt (20×34 cm) med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen av värmen och rör ner jordnötssmör och farinsocker.
3. Rör ner äggen, ett i sänder.
4. Rör samman salt, mjölsorter och bakpulver i en skål och vänd sen ner blandningen i smeten.
5. Bred ut smeten jämnt i brownieplåten.
6. Strö över hackad vit choklad.
7. Grädda i ca 15 minuter, tills kakan är gyllenbrun i kanterna.
Obs! Kakan är godare undergräddad (kladdig) än övergräddade (torr).
8. Låt kakan svalna helt innan du ringlar över vit choklad och strör över hackade, salta jordnötter.
9. Skär kakan i rutor och servera med glass.

Tips! Rutorna går utmärkt att frysa ned, det brukar jag göra!
Sen värmer jag upp dem i mikron när gäster kommer (eller vem försöker jag lura, när jag själv blir sugen på nåt gott såklart).

Obs! Det är viktigt att välja jordnötssmör av hög kvalitet, gärna ekologisk. Det gör verkligen stor skillnad för slutresultatet! Jag rekommenderar Biona eller Kung Markatta. Det spelar inte så stor roll om det är finmalet (smooth) eller lite grövre (crunchy).


Kommentera



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar