Annons

Annons

Naturligt glutenfria frallor med valnötter och fikon

Smakrika och härligt sega frallor utan gluten! Degen får sin härliga smak ifrån kaffe, sirap och torkade fikon.

 

GLUTENFRIA FRALLOR MED VALNÖTTER & FIKON
8-10 st

6 st fikon + 1 dl kaffe
4 dl ljummet vatten eller mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
0,5 dl kokosolja, smält
1 tsk brödkryddor
1 dl psylliumfröskal*
1 dl mörk sirap
4 dl bovetemjöl (alternativt teff, durra eller hirs)
3 dl fullkornsrismjöl
1 dl potatismjöl
en näve grovt hackade valnötter

*grovriven husk, halvera mängden om du använder pulver

GÖR SÅ HÄR
1. Skär av de hårda kvistarna på fikonen och skär frukten i bitar.
2. Lägg fikonbitarna i en skål och häll på varmt kaffe.
3. Mät upp vatten/mjölk i en bunke och smula ner jästen.
4. Tillsätt salt, olja, kryddor, psyllium och sirap. Rör om väl.
5. Tillsätt bovetemjöl, rismjöl, potatismjöl och nötter.
6. Rör ner fikonen och kaffet. Degen är först väldigt lös, men sväller under jäsningen.
7. Låt degen vila under en bakduk i en halvtimme. Du kan gärna röra om nu och då.
8. Utbakning: Ta en skärbräda och häll ut en hög med rismjöl på den. Klicka ut 2 rejäla matskedar av degen ovanpå mjölet (det blir 1 fralla). Rulla runt degen i mjölet, knåda lite lätt och forma degen till en boll. Lägg den på en bakplåt med bakplåtspapper. Upprepa proceduren tills hela degen är utbakad. Bröden borde hålla formen på plåten, börjar de säcka ihop allt för mycket kan du behöva arbeta in mer mjöl…
9. Grädda bröden i 200 C i ca 20 minuter.

Annons

Kommentera


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar