Annons

Annons

Naturligt glutenfria scones med ost

Comfort food för glutenintoleranta? Dessa ostscones kunde tillhöra den kategorin.

 

scones

Ostscones
8 st

2 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
1 burk (250 g) kvarg
1,5 dl majsmjöl
1,5 dl rismjöl
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
riven mozzarellaost
sesamfrön eller vallmofrön

Annons

1. Sätt ugnen på 250ºC.
2. Blanda kvarg och psyllium i en matberedare.
3. Tillsätt rismjöl, majsmjöl, pofiber, bakpulver, salt och smör och pulsa samman ingredienserna till en smidig deg.
4. Häll ut degen på en bakpappersklädd plåt och tryck ut den med händerna till ett runt, platt bröd.
5. Skåra bödet korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel.
6. Strö på generöst med ost och dekorera med sesamfrön eller vallmofrön.
7. Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. Sconesen ska få en fin gyllenbrun färg.
8. Låt svalna något och hugg sedan in 🙂


3 kommentarer


 


Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar