Annons

Annons

Naturligt glutenfria scones med ost

Oj nej världen. Vilken dag… Trump for  president! Jag reagerar som en amerikan (?) och tyr mig till comfort food nu. OST VILL JAG HA!
Men, vi glutenintoleranta kan inte svänga via affären efter gott, ljummet, ostigt bröd med samma lätthet som andra… Attans! Det här receptet rör du som tur nog ihop in no time.

Annons

Fixa nu dessa snabbakade, ljuvliga sconesen med mozzarellaost till kvällstéet ikväll. Sköt om er <3

scones

Ostscones
8 st

2 tsk psylliumpulver (fiberhusk)
1 burk (250 g) kvarg
1,5 dl majsmjöl
1,5 dl rismjöl
1 dl pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
riven mozzarellaost
sesamfrön eller vallmofrön

1. Sätt ugnen på 250ºC.
2. Blanda kvarg och psyllium i en matberedare.
3. Tillsätt rismjöl, majsmjöl, pofiber, bakpulver, salt och smör och pulsa samman ingredienserna till en smidig deg.
4. Häll ut degen på en bakpappersklädd plåt och tryck ut den med händerna till ett runt, platt bröd.
5. Skåra bödet korsvis med en mjölad kniv eller degskrapa. Nagga dem därefter med en gaffel.
6. Strö på generöst med ost och dekorera med sesamfrön eller vallmofrön.
7. Grädda i mitten av ugnen, 250ºC i ca 8-10 minuter. Sconesen ska få en fin gyllenbrun färg.
8. Låt svalna något och hugg sedan in 🙂


3 kommentarer



Annons


Annons

Senaste från Året Runt

Laddar